Bijverkoop

Evenement geregeld, online verkoop van je tickets staat op het punt van beginnen. Overal aan gedacht… toch? Er zijn nog meer voordelen te behalen uit je online ticketshop dan je misschien denkt. Wat kun je naast tickets nog meer aanbieden aan je bezoeker, wat zowel een voordeel voor de organisator als de gast is?

Wat nog geregeld bij evenementen voorkomt: je bezoeker is snel via de Eventree scanner binnengekomen, maar daarna staat er een grote menigte te wachten bij de muntverkoop. Hoe is dit beter te managen? Steeds meer organisatoren zien de voordelen van online munt- of tokenverkoop. Je bezoeker heeft naast de aanschaf van het entreeticket online de munten of tokens al betaald en krijgt hiervan een muntenticket. Bij een apart muntafgiftepunt worden deze gescand en ontvangt de bezoeker direct de aangeschafte munten. Dit heeft meerdere voordelen.

1. De bezoeker staat minder lang in de rij en kan daardoor sneller genieten van het evenement (en dus sneller naar de bar).

2. Als organisator heb je, voordat het evenement is gestart, de betalingen binnen van de aangeschafte munten. Het heeft een positief effect op je cashflow.

3. De omzet van je muntverkoop gaat omhoog. Bezoekers halen aantoonbaar meer munten nadat de eerder aangeschafte  munten uitgegeven zijn.

Als organisator weet je via het Eventree dashboard exact hoeveel muntentickets er zijn verkocht. Hierdoor kun je deze aantallen voor aanvang van het evenement klaarleggen bij het afgiftepunt.

Via Marketree (zie vorige blog) is het zelfs mogelijk om de bezoeker die wél een entreeticket heeft gekocht maar géén munten heeft aangeschaft met advertenties op verschillende social media te benaderen om alsnog munten aan te schaffen. Alleen mensen die een entreeticket hebben zonder muntenticket krijgen dit te zien.

Je leest: er is via Eventree méér mogelijk dan alleen ticketsales. Daarom Eventree, ticket solutions & more!

In de volgende blog zie je hoe wij de oplossing hebben voor het sneller verwerken van betalingen tijdens je evenement waardoor wachtrijen beter te managen zijn.   

Deel op Facebook