Offline tickets: ouderwets of passend bij je bezoeker?

Je bent organisator, hebt een online verkoopkanaal voor tickets voor je evenement en krijgt de volgende vraag: “Waar kan ik kaartjes kopen? Het lukt me niet hoor met de computer. Eerder haalde ik ze gewoon bij de winkel hier.” Je zou nu stap voor stap kunnen gaan uitleggen hoe je online een ticket moet bestellen. Maar eigenlijk is dat niet de behoefte van deze bezoeker. Hij wil een hard copy kaartje halen en niet online bestellen. Hoe los je dit op?

Je zou een stapel kaartjes bij verschillende voorverkooppunten kunnen achterlaten zodat je bezoeker ze daar kan halen. Opmaak regelen, hard copy kaartjes laten drukken, eigenlijk zoals het vroeger ging. Extra kosten die niet nodig zijn. En daarbij, hoe krijg je nu de totale ticketverkoop, online en offline, in beeld? Elke dag langs de voorverkooppunten en tellen? Onnodig werk.

De oplossing

Eventree heeft naast online verkoop eigen, unieke ticketboxen ontwikkelt. Deze plaats je bij je voorverkooppunt en sluit hem aan op stroom en WiFi. Je bezoeker vraagt om een ticket. Via ons touchscreen in de ticketbox klik je op het gewenste ticket en deze wordt geprint in de ticketbox. Wil je bezoeker met pin betalen? Geen probleem, de ticketbox stuurt de betaling door naar de meegeleverde pinterminal. Alles in één gemakkelijk te gebruiken box.

Deze verkopen zie je vervolgens terug in je eigen backoffice van Eventree. Naast de online verkopen zie je per voorverkooppunt de verkochte tickets. Handig als iemand contant heeft betaald: zo weet je hoeveel je voorverkooppunt aan jou moet overhandigen. Uiteraard zie je in één oogopslag ook het totaal verkochte tickets. Zo voldoe je aan de wensen van je bezoeker: on- en offline verkopen zijn gewoon mogelijk, je bezoeker kiest hoe hij zijn ticket aankoopt. Simpeler kan niet.

Voorverkoopdagen

Er zijn organisatoren die met de Ticketbox speciale voorverkoopmiddagen of –avonden organiseren. Mensen gaan naar een afgesproken plaats om hun hard copy tickets aan te schaffen. Dit kan een heuse happening zijn, met soms duizenden mensen op de been om een ticket te halen. Zoals bijvoorbeeld theaterstuk Mina Koes. Dit gezelschap organiseert zeven voorstellingen waar talloze bezoekers op af komen. Om een ieder de mogelijkheid te bieden om een ticket aan te schaffen werden naast de online verkoop op locatie twee voorverkoop momenten georganiseerd. Vele mensen kochten zo offline hun ticket. Hierdoor stond het evenement direct in grote belangstelling omdat een ieder hierover sprak en elkaar tegenkwam. 

Ticketboxen in gebruik om theaterstuk uit te verkopen
Deel op Facebook