Online marketing via Marketree

Je organiseert een evenement. Alle ingrediënten zijn geregeld: vergunning, locatie, catering, line up aan artiesten.. en natuurlijk de ticketverkoop. Maar hoe bereik je nu de doelgroep die je wilt bereiken? Hoe weet je wie geïnteresseerd is?

Misschien heb je weleens van termen gehoord als cookies, ip adressen, online tracking… Hoe ga je hiermee om als organisator? Eventree biedt hiervoor de oplossing: Marketree. Marketree is een onderdeel van Eventree. Hiermee ontzorgen we je met de remarketing van je evenement. Marketree biedt dus niet alleen de mógelijkheid tot online marketing en dat je het verder zelf moet uitzoeken. Nee, wij dóén het daadwerkelijk voor je. Hierdoor kun jij je als organisator richten op andere zaken van je evenement.

Remarketing voor ticketverkoop

Het overkomt iedereen de hele dag. Je bezoekt een website of een product. De dagen daarop zie je constant online reclame terugkeren. Dat moet wel een groot bedrijf zijn. Op zoveel plaatsen adverteren moet wel duur zijn. Fout. Het is simpel én ook nog eens betaalbaar voor jouw evenement. Ook voor een kleiner budget. Zo bereik je je doelgroep. En verkoop je meer tickets.

Marketree werkt als volgt:

  1. Je gast bezoekt de ticketsite of heeft interactie met het evenement en besluit vooralsnog geen aankoop te doen.
  2. Onze tracking zorgt er voor dat de bezoeker wordt opgeslagen als geïnteresseerde voor jullie evenement.
  3. Verschillende advertenties via Facebook, Instagram en/of Google om de bezoeker te herinneren.
  4. Komt door de advertentie weer op de ticketsite en besluit nu wél een aankoop te doen.

Als de gast een ticket heeft aangeschaft stopt direct de reclame voor deze persoon, dus geen onnodige uitgaven voor reclame. Door de aankoop door je gast is het namelijk niet nodig om nog advertenties voor aanschaffen van een ticket te laten zien aan deze gast, hij heeft immers al een ticket. Hiermee zet je slim je marketingbudget in.

Stapje verder: opsplitsing van bezoekers

Wat organisatoren steeds vaker doen via Eventree is naast de ticketverkoop ook andere zaken aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan online muntverkoop. Hierdoor ontstaan minder lange rijen bij de verkooppunten tijdens het evenement én heb je als organisator eerder je geld. Via Marketree weten we wie al een ticket heeft gekocht. Deze is niet meer interessant om reclame te laten zien om een ticket aan te schaffen. Heeft deze persoon nog geen munten aangeschaft kan Marketree alleen reclame laten zien over de online muntenverkoop aan ticketkopers die nog geen munten hebben gekocht. Heeft deze bezoeker een ticket en munten gekocht, stopt direct de reclame.

Overzichtelijk en beheersbaar

Je kunt van elke euro die via Marketree in reclame wordt geïnvesteerd zien wat dit oplevert. Het is namelijk inzichtelijk of een ticket via een klik op je reclame is gekocht. Omdat we van tevoren afspreken hoeveel budget er ingesteld moet worden beheers je eenvoudig je marketingkosten.

Dus… veel respons op een evenement, maar de verkochte tickets blijven achter? Marketree zorgt dat leads sales worden. Samen met het ticketsysteem van Eventree zetten wij alle beschikbare online middelen in om de mensen aan jouw evenement te binden.

Deel op Facebook