Misschien ben je in Groningen geboren en woon je hier al een tijdje. Of ben je hier als toerist, student of ex-pat. Maar wie je ook bent en waar je ook vandaan komt: wist je dat de stad en provincie Groningen vol zitten met inspirerende verhalen en legendes? Oud en recent. Van dappere mannen en vrouwen in hun strijd tegen de vijand of de kracht van de zee tot ontdekkingsreizigers op zoek naar nieuwe, verre horizonnen en wetenschappers die revolutionaire dingen ontdekken en nieuwe paradigma’s creëren. Van schrijvers, dichters, schilders, predikers en muzikanten die oren, ogen en harten raken tot ondernemers, ingenieurs en agrariërs die fantastische nieuwe economische kansen creëren.

Maar bovenal: wil je meer weten over deze mensen en dit bijzondere landdeel in het Noorden van Nederland?

Dat zou zo maar kunnen… Ons advies: ga mee met the Grone. The Grone is een prachtig vormgegeven en comfortabele touringcar. Waarbij de echte, fysieke wereld en multimedia zorgen voor een gecombineerde en overweldigende ervaring. Ga mee, stap in het gevoel en raak geïnspireerd. Reis door het verleden, het heden en de toekomst van Groningen. Zie prachtige landschappen, werelderfgoederen, nationale parken, structuren en gebouwen terwijl je verhalen en legendes ervaart die je nog lang zullen bijblijven.

Onze belofte: je zult het hart en de ziel van Groningen en van deze bijzondere mensen ontdekken. Koppig, trots, bescheiden, visionair en… ontembaar.

OP ONTDEKKINGSREIS MET MELCHIOR!
Zijn doorleefde, bebaarde gezicht doet een eindeloze wijsheid vermoeden, maar met een hint van plezier en ondeugd. Hij is tegelijk jong en oud voor zijn leeftijd. Melchior is Groningen en als hij begint te spreken met zijn zware, mooie, dragende stem dan begint jouw avontuur door de provincie. Ga je mee op reis?

De bustocht is niet toegankelijk voor mensen die mindervalide zijn.

THE GRONE: GRONINGEN IN VOGELVLUCHT
We reizen naar het noorden van Groningen. Via het Middag-Humsterland naar Landgoed Verhildersum. De tijd kan er stil staan terwijl eb en vloed eeuwig voelbaar blijven... Noordpolderzijl. Daarna rijden we door de Eemshaven, waar de wind altijd waait.

Onderweg kun je aanvullende informatie over het gebied krijgen via onze app. Wil je daar gebruik van maken dan heb je een smartphone en headphones nodig. Zo kun je onder meer verhalen horen van onze bijzondere verhalenverteller, de monnik Melchior. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon naar buiten kijken en genieten van ons prachtige Groninger land.

Beleef Groningen als nooit tevoren! Je ontdekt, hoort en voelt de schoonheid van Groningen en de Groningers. Stap in The Grone!

• Aan boord van de bus is geen Wifi aanwezig. Je gebruikt je eigen databundel.
• Dit is een tour zonder reisleider. Alle informatie staat op de schermen in de bus en in de app.
• Zonder je eigen smartphone en headphones is de tour ook de moeite waard, maar mogelijk minder informatief.

Let op: Voor vragen over dit evenement kunt u zich wenden tot de organisator van dit evenement:
van Plan, te bereiken op info@vanplan.nl en/of tel: 0505844429 .

Tickets bestellen

Beschikbare tickets
E-ticket: Prijs: Aantal:

Evenement informatie

 • wo 01 januari 2020 t/m do 31 december 2020
 • 10:00 - 13:00
 • The Grone Groningen
  Kwinkenplein, Groningen
 • van Plan
 • 0505844429
Bezoek evenement website

Bestellen bij Eventree

Tickets bestellen bij Eventree is eenvoudig en super snel! Kies hierboven jouw gewenste ticket(s) en je ziet direct de totaalprijs in beeld. Plaats de tickets in uw winkelwagen en kies voor afrekenen. U vult uw gegevens in en kunt meteen veilig online betalen via iDeal, PayPal of MisterCash. Na uw betaling ontvang je meteen jouw digitale tickets in uw mailbox op het door jou opgegeven e-mailadres. Print de tickets of zet ze in je passbook op de mobiele telefoon bij de ingang van het evenement.

 • Directe levering: Je ontvangt je tickets direct na betaling in je mailbox!
 • Betalen doe je veilig en snel online via iDeal, PayPal en Mistercash
 • Heb je vragen of ondervind je problemen? Wij staan je graag persoonlijk te woord!
 • Print uw tickets of plaats ze in de passbook appvan uw smartphone.
 • Wij werkend uitsluitend met een beveilgde verbinding waardoor uw privacy is gewaarborgd
 • Eventree hanteert lage ticketfees en heeft geen extra bijkomende kosten.